Succesvol solliciteren

Hoe ziet het succesvol solliciteren eruit?

Bij Succesvol solliciteren, staat het verkrijgen van een nieuwe baan centraal. Tijdens het traject zal ik je ondersteunen bij het netwerken en bij het doen van sollicitaties. De begeleiding is wel afhankelijk van jouw concrete wensen.

Werkwijze

De werkwijze is afhankelijk van jouw concrete vraag en kan de volgende elementen bevatten. Ondersteuning bij de oriëntatie op de arbeidsmarkt: informatie inwinnen, contacten leggen en met mensen spreken. Door te netwerken neem je actief het heft in eigen hand. Je formuleert heldere cv’s en sollicitatiebrieven. In netwerk- en sollicitatiegesprekken leer je, je enthousiast en helder te presenteren (zowel verbaal als non-verbaal). Er kan ook een simulatie van een sollicitatiegesprek plaats vinden.

Resultaat

Na het traject kun jij jezelf effectief presenteren. Je weet hoe je de arbeidsmarkt actief moet benaderen via verschillende kanalen en daarmee vergroot je jouw kans op succes. 

In veel gevallen vind je zo een nieuwe functie die bij jouw ambitie past.

Duur

Afhankelijk van de vraag 1 tot 6 gesprekken van 1 tot 1,5 uur. Optioneel is ondersteuning per email en telefonisch tijdens sollicitatieprocedures.

Voor wie

Voor mensen die ondersteuning willen bij het actief en effectief benaderen van de arbeidsmarkt. Voor mensen die het traject Loopbaanzelfsturing hebben afgerond.