Persoonlijke begeleiding

Hoe ziet de persoonlijke begeleiding eruit?

Persoonlijke begeleiding ondersteunt jou bij het persoonlijk antwoord geven op thema’s of dilemma’s in jouw leven of werk. In de begeleiding kom je snel tot de kern om vervolgens vanuit zelfvertrouwen nieuwe keuzes te maken en stappen te zetten.

De thema’s of dilemma’s waar de begeleiding mee start kunnen heel divers zijn. Je merkt dat je al langere tijd met weinig energie en plezier in het leven staat of naar jouw werk gaat. Je voelt je vastzitten in je hoofd of in je emoties. Je houdt je in en gaat niet voluit in je leven. Het stroomt niet, je voelt je wat krachteloos.

Werkwijze

In de begeleiding verkennen we allereerst wat er speelt en wat je belemmert . Hierin ben ik erop gericht snel tot de kern te komen: wat speelt er, wat zijn patronen waarin je vastzit.
Persoonlijke zaken en ervaringen onder ogen zien en een plek geven (”erkennen wat er is”) is een belangrijke stap om ruimte voor nieuwe mogelijkheden te creëren.

Resultaat

Je bent je bewust van jouw thematiek en wat jouw gedragspatronen zijn. Je hebt zaken een plek gegeven. Er is ruimte ontstaan voor nieuwe keuzes en mogelijkheden. Je ervaart bijvoorbeeld meer ontspanning en plezier, voelt je energieker en geïnspireerd, ziet kansen en mogelijkheden. Je gedrag is effectiever. Je kunt meer in contact en verbinding met anderen zijn.

Duur

De duur is afhankelijk van vraag en gewenst eindresultaat. In het oriënterende gesprek bepalen we het aantal gesprekken en de frequentie van de gesprekken.
Een begeleidingsgesprek duurt ca. 1 tot 1,5 uur.

Voor wie

Voor mensen die vastzitten op hun werk en in beweging willen komen.
Voor mensen die ervaren dat werken een sleur wordt.
Die zich minder energiek voelen en minder vitaal.