Loopbaansturing

Hoe ziet de loopbaansturing eruit?

In het traject Loopbaansturing krijg je helderheid in jouw toekomstige loopbaanrichting. Er wordt samen gekeken wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Daarbij staan je kwaliteiten centraal. Zo kan je een toekomstbeeld schetsen voor je carrière.

Werkwijze

Je verkent op een gedegen wijze wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Je blikt met behulp van biografische opdrachten terug naar belangrijke keuzes in jouw leven en loopbaan. Wat is voor jou wezenlijk in leven en werk? Je onderzoekt jouw persoonlijke stijl van werken en kwaliteiten, zowel jouw persoonlijkheid als jouw vaardigheden. Een psychologische test kan deel uit maken van het traject. Je blikt vooruit: je maakt een beeldende voorstelling van wat je wilt bereiken en welke stappen je dient te zetten. Je onderzoekt belemmeringen om jouw toekomstbeeld te realiseren.

Resultaat

Tijdens het traject ontdek je verschillende kanten van jezelf. Zo weet je weet waar jouw hart ligt en waar je energie uit haalt. Je weet duidelijk wat jouw competenties zijn. 

En het belangrijkste, je weet welke richting je op wilt in de toekomst en wat er nodig is om jouw ambities te realiseren. Kortom je hebt een helder loopbaanplan.

Duur

Het traject bevat 6 gesprekken van 1 tot 1,5 uur met een doorlooptijd van ongeveer 12 weken. Daarnaast is de afname van een test en een testbespreking mogelijk, maar dat is optioneel.

Voor wie

Voor mensen die toe zijn aan een nieuwe stap in hun loopbaan, maar niet helder hebben welke richting ze op willen. Voor mensen die aarzelen om hun ambitie te volgen.

Vervolg

Na afronding van dit traject kan ik je verder begeleiden naar de door jou geschikte functie.
Denk bv. aan netwerken, jobhunting, sollicitatietraining.